Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، محمدرضا مقدسی شامگاه سه‌شنبه در همایش تخصصی روز شعر و ادب فارسی که با حضور جمعی از شاعران و ادبای مراغه برگزار شد، افزود: دوستی نزدیکی استاد شهریار با سهند تا جایی ادامه یافت که هر دوست داشتند که در خانه‌ای مشرف به کوه‌ سهند در روستای علویان مراغه تا آخر عمر در همسایگی همدیگر زندگی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه شهریار فردی قلندر، ریزبین و نکته‌سنج بود، اضافه کرد: ارتباط نزدیک و صمیمی این دو شاعر به جایی رسیده بود که همسر شهریار در منزل سهند در تهران دارفانی را وداع گفت.

وی با اشاره به ابعاد زندگی و شخصیتی «سهند» به عنوان شاعری بزرگ، گفت: این شاعر پرآوازه با وجود اینکه در سال‌های گذشته مورد کم‌مهری قرار گرفته، اما شاعری با روح لطیف و اشعاری انسانی و شاعری جهان‌شمول بود. 

وی افزود: اشعار «سهند» مملو از اعتقاد و ایمان بوده و توهین به مقدسات، اعتقادات و ارزش‌های اسلامی در شعرهایش جایی نداشت و حتی در واپسین سال‌های زندگی خود اشعاری انقلابی در رثای امام خمینی (ره) نیز سروده بود.

وی ادامه داد: متاسفانه «سهند» به عنوان شاعری بزرگ که اشعارش در آن سوی مرزها چاپ و منتشر شده و حتی تندیسش در نقاط مختلف جهان نصب شده، در شهر و دیارش، مهجور و در حال فراموشی است.

وی اضافه کرد: امروز نیز باید تندیس این شاعر بزرگ شهر خطه آذربایجان همچون تندیس‌ استاد کریمی و استاد حیدر عباسی در یکی از میادین شهر مراغه نصب شود چراکه این خواست قلبی اهل فرهنگ و ادب این دیار است.

اشعار شهریار بهترین معرف فولکلور آذربایجان است

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مراغه نیز در این همایش نیز با اشاره به نقش اشعار استاد شهریار در معرفی فولکلور آذربایجان گفت: شعرهای این استاد بزرگ شعر و ادب در منظومه هایی چون «حیدربابای سلام» آداب و رسوم مردمان را به نمایش گذاشته است.

رضا عسکری افزود: در روزگاری که رسوم گذشتگان در حال فراموشی است، اشعار شهریار در معرفی فولکلور آذربایجان در حال فراموشی است. 

وی با بیان اینکه آداب و رسوم هویت هر ملت است ادامه داد: استاد شهریار با تصویرگری از فرهنگ غنی و رسوم گذشته آذربایجان، منظومه حیدربابایه سلام را به یادگاری بزرگ برای ادبیان منطقه تبدیل کرد. 

به گزارش ایرنا، آیین گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی به مناسبت بزرگداشت سالروز ولادت استاد شهریار چند روز قبل در خانه تاریخی خیابانی مراغه برگزار شده بود و شامگاه سه‌شنبه نیز محفلی با همین عنوان به صورت تخصصی و با جمع ادبا و شاعران مراغی برپا شد.

برچسب‌ها آذربایجان شرقی مراغه شعر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی مراغه شعر آذربایجان شرقی مراغه شعر استاد شهریار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۰۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!

مجله پلوس وان (Plos One) اخیرا پژوهشی را منتشر کرده است که متعلق به یکی از کشف‌های جدید دانشمندان از تاریخ اقیانوس‌هاست.

به گزارش فارس، ماهی Oncorhynchus Rastrosus، گونه‌ای غول‌پیکر از خانواده ماهی قزل‌آلا که چند میلیون سال پیش در شمال غربی اقیانوس آرام آمریکای شمالی زندگی می‌کرد، دارای یک جفت دندان جلویی بود که از کناره‌های دهانش مانند عاج بیرون می‌آمد.

تخمین زده شده است که این ماهی غول‌پیکر به طول ۲.۷ متر می‌رسد. در ابتدا، محققان تصور می‌کردند که دندان‌های جلویی بزرگ این ماهی مانند دندان‌های نیش به سمت عقب، یعنی به سمت دهان است. این تصور تا حد زیادی به این دلیل بود که فسیل‌های دندان‌ها جدا از بقیه جمجمه کشف شده است.

اگرچه تاکنون کاربرد‌های بالقوه این دندان‌های عجیب به طور کامل مشخص نشده است، اما محققان معتقدند که احتمالاً این ماهی از آن‌ها برای مبارزه یا به عنوان ابزاری برای کندن لانه‌ها در کف دریا استفاده می‌کرده است. دانشمندان خاطرنشان می‌کنند که این امکان وجود دارد که از دندان‌ها برای اهداف متعدد استفاده شوند، ولی احتمالاً از دندان‌ها برای گرفتن طعمه استفاده نمی‌شده است.

کرین کلاسون، پژوهشگر اصلی و استاد آناتومی در کالج پزشکی فیلادلفیا، می‌گوید: «ما برای دهه‌ها می‌دانستیم که این ماهی قزل‌آلای منقرض شده از مرکز اورگان، بزرگترین ماهی‌هایی هستند که تاکنون زندگی کرده‌اند. اکتشافاتی مانند اکتشاف ما نشان می‌دهد که آن‌ها احتمالا غول‌های مهربانی نبوده‌اند. این دندان‌های بزرگ عاج‌مانند برای دفاع در برابر شکارچیان، رقابت با سایر ماهی‌های قزل‌آلا و در نهایت ساختن لانه‌هایی برای حفاظت از * استفاده می‌شده است.»

برایان سیدلاوسکاس، استاد دانشگاه ایالتی اورگان، می‌افزاید: «ما همچنین تأکید می‌کنیم که ماده‌ها و نر‌ها به طور یکسان دارای دندان‌های بزرگ و عاج‌مانند بوده‌اند.»

 

دیگر خبرها

  • قهرمانی استاد بزرگ امیررضا پوررمضانعلی در مسابقات لیون فرانسه
  • شایعه عجیب درباره «شهریار»؛ با عالم غیب در ارتباط است!
  • شمارش معکوس برای اتمام آزادراه مراغه- هشترود+ فیلم
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • موانع تامین مسکن ایثارگران در شهر جدید سهند بررسی شد
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • واگذاری زمین به ۱۷۷ خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!